Thursday, 19 May 2011

Salam Takziah Kepada Keluarga Cikgu Aidah Dakman

Pagi ni seperti biasa aku dan cikgu Fatimah pergi sarapan di kantin sekolah sebelum masuk kelas....matcik ( gelaran sepupuku...Cikgu Salimah ) dah keluar sarapan dengan husbandnya. Aku terkejut Cikgu Fatimah mengkhabarkan berita sedih.......kawan baik kami cikgu Aidah....kakaknya meninggal subuh tadi....sedih dengar dan lagi sedih tak sempat aku melawat arwah. Allah sayangkan dia. Kakak cikgu Aidah menanggung derita kerana kanser payu dara....sama berlaku dengan arwah emaknya dulu....salam takziah buat seluruh keluarga Cikgu Aidah.....al-Fatihah.....semoga ronya ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman dan beramal soleh......amin.

Saturday, 14 May 2011

First Time Buat Blog

Hari ni hari ahad 15 Mei 2011.....bangun dkt jam 8.setengah....ngantok  sangat ni...sb semalam sampai jam 2 lebih baru tido. Ni la gara-gara nak buat blog. Line celcom ni teruk kalau malam apa lagi dalam bilik aku ni. Panassss......terus aku tido jak.
Pendek cerita......da lama belajar-belajar nak beblog-blog ni tengok orang syok juga ada blog sendiri...kan.
Tapi tak tau cara macam mana. Ni la sebab ada kursus hari tu tentang buat blog. Ni la baru ada ilmu dan ada kesempatan nak buat. Kesian terasa macam cetek ilmu it (memang pun heheh). Bah ok la setakat ini dulu cerita ku...heheh..